Knihy, které byste si měli přečíst (ale nemusíte)

04.01.2017

Onehdá jsme si v kanceláři vyprávěli o knihách. I přesto, že jich je obrovský výběr i v elektronické podobě, mnoho z nás dává přednost tištěným. Mají své kouzlo, voní, a když už se s nimi člověk vláčí do práce, tak do nich taky nakoukne.

Každý z nás má nějakou oblíbenou, která skrývala velmi důležitou informaci, nebo byla tak čtivě napsaná, že se k ní pravidelně vrací.

A protože všichni okolo nás jedou na vlně pozitivního myšlení (my taky) připravili jsme pro vás „nákuk“ do naší firemní knihovny (metafora… i když nebylo by to špatný).

Jsi značka?! (Tomáš Lukavec)

V knize najdete postupy a zajímavé informace, které vám pomohou nastartovat svůj byznys nebo si splnit sen tím, že budete něco tvořit a dostanete za to zaplaceno. Zajímavé jsou také profily, do kterých Lukáš řadí lidi. Patří do nich RODIČ, KASKADÉR, BAVIČ A DOBRODRUH. Dozvíte se také, jaký si nastavit vztah ke klientům, jak se chovat ke konkurenci a zda řešit pomluvy, či ne.

Čtyřhodinový pracovní týden (Timothy Ferris)

Rozhodně má kniha zajímavou myšlenku a obsahuje spousty praktických rad. I když je hodně zaměřená na americký způsob myšlení, pod čarou od vydavatele najdete i mnoho českých ekvivalentů. Skeptici, kteří knihu nečetli, tvrdí, že pracovat jen 4 hodiny týdně není ani pro člověka zdravé! :-) OMG :-)

Jak získávat přátele a působit na lidi (Dale Carnegie)

Kniha vás učí, jak se stát vůdčí osobností a přitom být oblíbený. Osvojíte si základní pravidla v jednání s lidmi, jak správně pracovat s kritikou a naučíte se lidi nadchnout, motivovat a přesvědčit.

Konec prokrastinace (Petr Ludwig)

Bestseller, který dal flákání jméno. Nečekejte pohodové čtení v křesle, připravte si papír a tužku a plňte úkoly. Pomohou vám pochopit svou současnou situaci a navedou vás k novému způsobu života.

Myšlením k bohatství (Napoleon Hill)

Kniha, která je na trhu už od roku  1937, stále trhá rekordy prodejnosti. I aktualizované vydání obsahuje myšlenky, které fungují napříč stoletími. Musíte mít jasný záměr, být odhodlaný a věřit si. Pak dokážete vše, co budete chtít.

Miluj svůj život (Louise Hay)

Vše začíná a končí v hlavě. To, jak přemýšlíme, utváří náš život. Vykašlete se na pochybnosti a negativní myšlenky a začněte myslet jinak. V knize zjistíte jak. Pokud na sobě chcete pracovat, zde je návod.

Chtěli jsme vám ukázat, že taky umíme číst. Doufáme, že to nebyla mission impossible. Držte se…nás .-)

Autor: SDH