Hackněte svou DNA

22.03.2017

Marvel do nás hustí filmy o superhrdinech a my se občas zasníme, jaký bychom měli život jako nesmrtelní bojovníci za světový mír.

Já se tedy přikláním spíš k neviditelnosti, protože bych mohla na tajňačku ujídat zásoby čokolády v supermarketu. Pak bych si skočila do kavárny na dortík…no, přestanu snít. Každopádně v kinech je nový Wolverine (Logan), který opět rozdmýchal vlnu zájmu o to, co je vlastně technicky možné a jaké pokusy lidské tělo ještě zvládne.

Jedním takovým člověkem, kterému tenká hranice mezi vědou a zázrakem nedá spát, je Brian Hanley. Americký vědec, který na Kalifornské univerzitě studoval virus HIV zjistil, že v sobě máme růstový hormon, který umí útočit na buňky  viru a zastavit ho, a navíc stihne posílit imunitní systém. A tak se mu v hlavě zrodil bláznivý nápad, který Wolwerinovu zázračnou schopnost regenerace uvádí do praxe.

Po delší době laboratorních pokusů se rozhodl svoji teorii vyzkoušet na lidech. A to přímo na sobě. Vzhledem k tomu, že tělo má schopnost samoregulace a zabrání tomu, aby v těle bylo růstového hormonu moc, šedesátiletý Brian se rozhodl nechat si injekčně aplikovat takové množství hormonu, které má v sobě třicetiletý zdravý muž.

Hormon (gen GHRH) si nechal vyrobit v laboratoři a pak požádal lékaře, aby mu ho injekčně vpíchl do stehenního svalu. Pak použil elektrický proud, aby GHRH dostal do buněk. Tento pokus opakoval dvakrát. Účinky se prý projevily až za více než měsíc. Krevní testy doložily výraznou změnu některých hodnot a vědec sám zaznamenal rychlejší hojení oděrek a celkově více energie a pohody.

Brian má mnoho fanoušků, ale možná ještě více odpůrců. Lékařská komora totiž nemůže financovat podobné pokusy, zvlášť v případě, že je jedinec provádí na sobě. Jde tady o střet zájmů. A protože jsou oba pokusy zdokumentovány a existuje i videozáznam, čelí všichni, kdo Brianovi pomáhali, žalobám. Některým byly dokonce již odebrány lékařské licence.

Takže doby, kdy se budeme moci zregenerovat a omladit, se blíží. Ale vzhledem k tomu, že je vše ve stadiu testování a my nechceme, abyste své mládí proseděli nad tabulkami (protože vám ho zatím nikdo nevrátí), zkuste se podívat naše super nástroje, které vám ulehčí práci a ušetří čas.

Autor: SDH