Blog

IoT Tech Expo Europe

01.03.2016 Zdravím potřetí v našem blogu. Tentokrát bych se ráda podělila o zkušenosti z konference v Londýně, která se týkala internetu věcí. Vlastně možná bychom mohli použít všeobjímající termín Internet of Everything.

Více


MasterCard Priceless Specials

22.02.2016 Nedávno jsem se zúčastnil konference, kde byl společností MasterCard prezentován její nový produkt. Jde ve své podstatě o úplně jednoduchý produkt, ale o to zajímavější, alespoň pro mě. A podle mě je to ještě o to zajímavější, že s takovým produktem přichází taková společnost, jako je MasterCard.

Více


Nejen prací živ jest člověk

15.02.2016 Jedním z mých mimopracovních životů se stal i život muzikanta. Začalo to ve školce pár hodinami flétny, pokračovalo klavírem na základní škole a ke konci gymnázia jsem se dostal i ke kytaře.

Více


Cloud computing – QlikSense

08.02.2016 Cloud computing je pojem, který není v dnešní době potřeba nijak zvlášť představovat. Setkáváme se s ním skoro všude a působí skoro jako zaklínadlo. A ať chceme nebo ne, dříve nebo později se s ním setká každý.

Více


Internet věcí

01.02.2016 Mimo jiné i v odvětví informačních technologií přinesl konec roku 2015 nejen bilancování roku uplynulého, ale také prognózy pro ten nadcházející. Jedním z témat, které je společné mnoha předpovědím pro rok 2016 na poli BI, je prudký vzestup technologií využívajících a vytvářejících IoT.

Více


F1

27.01.2016 Na úvod pouze drobné vysvětlení – nadpis „F1“ nemá vazbu na svět formule 1 s její rychlostí a výkony. Takové ambice již dávno nemám.

Více


Víte, jaký styl řízení/vedení panuje ve vaší organizaci?

22.01.2016 Jaký je manažerský styl ve vaší organizaci? Řídíte své manažery a zaměstnance direktivně, nebo jim dáváte prostor pro samostatná rozhodnutí?

Více