Blog

Hokejové statistiky

09.06.2016 Myslím, že se to o mě málo ví, ale kromě toho, že jsem fanda do práce s daty, jsem také velký hokejový fanoušek. Baví mě dívat se na utkání v hokeji a následně zkoumat statistiky z tohoto utkání.

Více


Jak je důležité míti správný název

11.05.2016 Dnešní článek bych rád věnoval problému, které mě na jednu stranu trápí, na druhou stranu ho chápu a na třetí stranu se tím docela bavím. Tím tématem je název hlavních produktů, se kterými pracujeme, tedy QlikView a Qlik Sense.

Více


Hora přišla k Mohamedovi

20.04.2016 Ne že bych si připadal jako prorok, ani nemám v úmyslu rozebírat aktuální politicko-sociologicko-teologicko-geografická témata... To se prostě tak říká, no...

Více


Cestovatelský festival Karla Wolfa

11.04.2016 Zdravím všechny čtenáře. Tentokrát bych se s vámi všemi, co cestujete, ráda podělila o téma z IT technologií a to nejen pro pracovní účely. Měli jsme to štěstí, že jsme si dokázali najít chvilku a zavítat na cestovatelský festival Karla Wolfa.

Více


Duševní hygiena

29.03.2016 Tentokrát mě napadla záležitost poněkud odlišná, a sice problematika textu psaného. Vzhledem k zaměření blogu mám na mysli záležitost profesní.

Více


Big Data 2016

20.03.2016 Koncem února se v budově Národní technické knihovny konala konference Primetime for Big Data 2016. Přišel jsem, viděl jsem a o zážitek se rád podělím.

Více


Alan Turing – zakladatel moderní informatiky a Kód Enigmy

15.03.2016 Nedávno, konkrétně týden před sepsáním tohoto článku, jsem viděl film The Imitation Game (Kód Enigmy). Na seznamu jsem ho měl dlouho, ale bál jsem se, že to bude americký romantický film zasazený do děje druhé světové války.

Více