Blog

Logické myšlení je na ústupu – zastavte hoooo!

17.02.2017 Mám obavu cokoliv říct a cokoliv si myslet. Snažím se vypnout hlavu a koukat do blba. Ale blb by se mohl urazit. Vlastně, ať řeknu cokoliv, vždycky se najde někdo, kdo se může urazit...Kam tohle povede?

Více


Stay busy!

24.01.2017 Jak určitě víte, internet je takový Big brother. Ať se snažíte sebevíc a jste opatrní, váš pohyb myší (nebo prstem) po netu je monitorován a pečlivě analyzován. A i když je to prý hlavně pro marketingové účely a zobrazování relevantní reklamy, často se najdou zajímavé nemarketingové analýzy, které z těchto dat vycházejí.

Více


Knihy, které byste si měli přečíst (ale nemusíte)

04.01.2017 Onehdá jsme si v kanceláři vyprávěli o knihách. I přesto, že jich je obrovský výběr i v elektronické podobě, mnoho z nás dává přednost tištěným. Mají své kouzlo, voní, a když už se s nimi člověk vláčí do práce, tak do nich taky nakoukne.

Více


Big data a historie – víte, jak to začalo?

01.12.2016 Analýza a měření dat je teď samozřejmostí, ale možná vás nikdy nenapadlo, kdy to vlastně všechno začalo. Tak se pevně připoutejte, protože zběsilá jízda historií právě začíná!

Více


Moderní technologie – umíme s nimi žít?

04.11.2016 Moderní technologie nám pomáhají. Aspoň tak se to donedávna tvrdilo. V Japonsku obsluhují v restauracích roboti, drony v Americe doručují nákupy, Tesla testuje auto, které ovládá jen počítač a pomalu se blíží to, co slibovaly hollywoodské filmy už od prvního Terminátora. Je to ale dobře?

Více


Qonnections 2016 a astronautika

01.08.2016 V našich životech se dnes a denně setkáváme s množstvím lidí, dat, informací a znalostí. Multioborové propojení je trend, který se nesmazatelně vrývá do denních životů všech lidí.

Více


Pocket

11.07.2016 Pocket je služba, kterou používám často (v podstatě denně). Jedná se o cloudovou službu, která mi pomáhá krátit čas při cestování, a to velmi zajímavý způsobem. O co jde?

Více